Laatst bijgewerkt: 19 september 2014

airbornepadBijna is het dan zover, volgende week gaan we starten. Al een paar maanden geleden hebben we het plan opgevat om eens een lange afstandtocht te lopen. En al heel lang speelde bij ons de gedachte om het Airbornepad eens te doen. Dus dan maar de stoute schoenen aangetrokken en de voorbereidingen gestart om deze tocht te maken. Eerst moesten we het routeboekje kopen. Vervolgens lid geworden van "Vrienden op de fiets" om achter de adressen te komen voor de overnachtingen. Heel wat moeite is er in gestoken om gegevens te achterhalen voor de gps. Maar tevergeefs. Blijkbaar zijn er nog niet veel mensen die deze tocht hebben gelopen met een gps of men heeft nog niet de moeite genomen om de tracks ter beschikking te stellen.

Een aantal avonden ben ik bezig geweest om de tracks in te voeren in de computer vanuit het wandelboekje. Ook de gegevens over stempelposten en overnachtingen heb ik ingevoerd. En omdat we als hobby ook nog geocachen (www.geocaching.nl, teamnaam jamalipi), heb ik de caches op de route uitgezocht en ook ingevoerd in de computer. Het plan is om deze verschillende tracks op deze site tepubliceren. Misschien dat iemand anders er ook iets aan heeft.

Een andere uitdaging was het om te plannen hoe we bij het vertrekpunt konden komen. Allereerst het nederlandse deel, dat was niet zo moeilijk: www.9292ov.nl kan hiervoor goed gebruikt worden. De trein naar Eindhoven en dan een bus (lijn 472) naar Luyksgestel. Maar toen het gedeelte om in Lommel te komen. Dat kostte meer moeite. Uiteindelijk vonden we een site waarop te zien was dat we buslijn 172 vanuit Luyksgestel naar Lommel kunnen nemen.

De komende paar dagen gaan we ons maar bezighouden met de bepakking. Wat nemen we mee, of wat kan toch wel thuisblijven.

Hier nog een overzicht van de te lopen routes per dag:
etappe1